Kahramanmaraş Havadis

Kahramanmaraş’ın “Kırmızı göleti”

KAHRAMANMARAŞ’TA TERK EDİLEN DEMİR MADENİNDE YER ALTINDAN ÇIKAN DOĞAL MADEN SUYUNUN OLUŞTURDUĞU ‘KIRMIZI GÖLET DOĞASEVERLERİN İLGİ ODAĞI OLDU.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kahramanmaraş’ın “Kırmızı göleti”
54 views
18 Haziran 2021 - 12:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta terk edilen demir madeninde yer altından çıkan doğal maden suyunun oluşturduğu ‘kırmızı gölet doğaseverlerin akınına uğruyor.

Ekinözü ilçesi Ambar mahallesinde acı su olarak nitelendirilen doğal maden suyunun renginin kırmızı olması ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ‘kırmızı gölet’ doğaseverlerin vazgeçilmezi oldu.

Kırmızı göletin görsel güzelliğinin doğaseverler için ayrı bir öneminin olduğunu söyleyen Doğan Yenigül, “Kendiliğinden oluşan gölet, renginin kırmızı olmasından dolayı çok ilgi çekiyor. Özellikle yaz aylarında çok fazla ziyaretçi ağırlıyor. Türkiye’nin tek kırmızı göleti Kahramanmaraş’ta olmasıyla gölet çok dikkat çekiyor. Bizlerde doğaseverler olarak bu essiz güzelliğin fotoğraflarını çekiyoruz. Bu essiz manzarayı görmeyenlere ise mutlaka gelip görmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.